browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Pastasalade weetjes

 

  • Door een spaghettisliert tegen de muur te gooien na het koken, weet je of hij goed is. Valt hij van de muur af, dan heb je de pasta waarschijnlijk te kort gekookt. Blijft hij plakken? Perfect, dan is de pasta klaar!
  • Olie zorgt ervoor dat het water niet zo erg gaat schuimen. Een beetje olie bij de kokende pasta werkt dus wel!
  • Spoel de pasta niet af na het afgieten, dit spoelt de ‘pastasmaak’ weg! Zonde!
  • Zout bij kokend water zorgt ervoor dat de pasta wat smaak krijgt, er mag een aardige hoeveelheid in aangezien je het meeste zout toch wegspoelt bij het afgieten.
  • pasta recordDe grootste kom met pasta woog 6253kg, hij is gemaakt door het Buca di Beppo Italian Restaurant in Amerika. Dit was een officiële recordpoging voor het guiness book of world records, op 12 maart 2010. Hij moest een draagbaar zwembad vullen met de pasta. Het kostte 5 mensen 120 uur, en later werd er nog 38 liter tomatensaus toegevoegd.
  • De Japanner Takeru Kobayashi at in Milaan, Italië, op 25 maart 2011 een kom pasta van 100 gram op in 45 seconden, dit is het officiële wereldrecord. Er mag geen saus bij zitten. Er staan echter filmpjes op internet van mensen die het sneller gedaan hebben.
  • Macaroni is in Italië een vrij onbekende vorm van pasta.
  • In de middeleeuwen aten ze al pasta.